Du är här: Träning > Så här bär du A370

Så här bär du A370

A370 mäter kontinuerligt pulsen från din handled under dagliga aktiviteter och träningspass. Hitta en bekväm passform för handleden och följ dessa tips för att få korrekta pulsavläsningar.

Vid dagliga aktiviteter ska du bära klockan på handleden, ovanför handledsbenet. Placera INTE aktivitetsklockan på handledsbenet. Bandet kan sitta lite löst så länge sensorn på baksidan vidrör din hud och håller sig på plats när du rör dig.

Dra åt bandet lite när du startar ett träningspass så att sensorn inte flyttas när du tränar. Armbandet ska inte heller sitta åt på ett obekvämt sätt. Kom ihåg att lossa armbandet efter träningen för att klockan ska sitta mer bekvämt.

Om du har tatueringar vid handleden ska du undvika att placera sensorn direkt på, eftersom det kan förhindra korrekta avläsningar.

Det är också bra att värma upp huden om händer och hud lätt blir kalla. Få upp blodflödet innan du startar ditt träningspass!

I sporter där det är svårare att hålla sensorn stilla på handleden eller där du har tryck eller rörelse i muskler eller senor nära sensorn, rekommenderar vi att du använder en Polar H10 pulssensor med bröstband för att få ett bättre pulsmätning.

Följ dina pulszoner direkt på displayen på din enhet och få väglädning för träningspass som du har planerat i Flow webbtjänst.

Även om det finns många subjektiva signaler till hur din kropp mår under träning (upplevd ansträngning, andning, fysiska förnimmelser), är inget så tillförlitligt som att mäta pulsen. Pulsen är objektiv och påverkas av både interna och externa faktorer - vilket innebär att du kommer att ha ett pålitligt mått på ditt fysiska tillstånd.