Olet täällä: Ominaisuudet > Smart Coaching -ominaisuudet > Polar Running Program

Polar Running Program

Polar Running Program on kuntotasoosi perustuva mukautettu ohjelma, jonka avulla voit harjoitella oikein ja välttää ylirasittumista. Se on älykäs ohjelma, joka mukautuu kehityksesi perusteella ja kertoo, milloin kannattaa löysätä hieman ja milloin puristaa entistäkin tiukemmin. Kukin ohjelma räätälöidään tapahtuman mukaan ottaen huomioon henkilökohtaiset ominaisuudet, harjoittelutausta ja valmistautumisaika. Ohjelma on ilmainen, ja se on käytettävissä Polar Flow -verkkopalvelussa osoitteessa flow.polar.com.

Ohjelmissa käytössä olevat tapahtumat ovat 5 km, 10 km, puolimaraton ja maraton. Jokaisessa ohjelmassa on kolme vaihetta: Peruskunto, valmistautuminen ja viimeistely. Vaiheet on suunniteltu parantamaan suorituskykyä vähitellen ja varmistamaan, että olet valmis kilpailupäivänä. Juoksuharjoitukset on jaettu viiteen tyyppiin: kevyt hölkkä, keskipitkä lenkki, pitkä lenkki, tempolenkki ja intervalli. Kaikki harjoitukset sisältävät lämmittelyn, harjoituksen ja jäähdyttelyn, jotta harjoittelu on mahdollisimman tehokasta. Lisäksi voit tehdä kehittymistäsi tukevia voima-, keskivartalo- ja liikkuvuusharjoituksia. Harjoitteluviikko koostuu 2–5 juoksuharjoituksesta, ja viikoittainen juoksuharjoitusaika on 1–7 tuntia kuntotasosta riippuen. Ohjelma kestää vähintään yhdeksän viikkoa ja enintään 20 kuukautta.

Lue lisää Polar Running Program ‑ohjelmasta tästä kattavasta oppaasta. Voit myös lukea lisää Running Program ‑harjoittelun aloittamisesta.

Polar Running Program ‑ohjelman luominen

1. Kirjaudu Flow-verkkopalveluun osoitteessa flow.polar.com.
  2. Valitse Ohjelmat välilehdeltä.
  3. Valitse tapahtuma ja anna sille nimi sekä aseta tapahtuman päivämäärä ja ohjelman aloitusajankohta.
  4. Vastaa fyysistä aktiivisuustasoa koskeviin kysymyksiin.*
  5. Valitse, haluatko lisätä ohjelmaan tukiharjoituksia.
  6. Lue fyysistä aktiivisuusvalmiutta koskeva kyselylomake ja vastaa kysymyksiin.
  7. Tarkista ohjelmasi tiedot ja muokkaa asetuksia tarvittaessa.
  8. Kun olet valmis, valitse Aloita ohjelma.

*Jos harjoitteluhistoriaa on saatavilla neljän viikon ajalta, tiedot esitäytetään.

Juoksutavoitteen aloittaminen

Kun olet synkronoinut A370:n Flow’n kanssa, kuluvan päivän juoksutavoitetta ehdotetaan sinulle automaattisesti, kun napautat kohtaa Harjoittelu A370-laitteessasi. Hyväksy ehdotukset, niin pääset aloittamaan tavoiteharjoituksen.

seurata edistymistäsi

Synkronoi harjoitustulokset laitteestasi Flow-verkkopalveluun USB-johdon tai Flow-sovelluksen kautta. Seuraa edistymistäsi Ohjelmat-välilehdellä. Näet tärkeimmät tiedot nykyisestä ohjelmastasi ja tietoa edistymisestäsi.

Viikoittainen palkinto

Jos harjoittelet juoksutapahtumaa varten Polar Running Program ‑ohjelman avulla, A370 palkitsee sinut ohjelman noudattamisesta.

A370 palkitsee sinut tähdillä sen mukaan, miten hyvin olet noudattanut ohjelmaa kullakin viikolla. Saat palkinnon viikon vaihtuessa eli maanantaina, lauantaina tai sunnuntaina. Tämä riippuu Polar-tilisi Yleiset-kohdassa valitsemastasi Viikon ensimmäinen päivä -asetuksesta.

Tähtien lukumäärä riippuu siitä, kuinka hyvin olet saavuttanut tavoitteesi. Harjoituksen aikana eri sykealueilla viettämääsi aikaa verrataan harjoitustavoitteen sykealuekohtaiseen suunnitelmaan. Seuraavassa kerrotaan, mitä tähtien lukumäärät tarkoittavat tai miksi jollakin viikolla tähdet voivat jäädä saamatta.

• 1 tähti: Saavutit keskimäärin 75 % tavoitteestasi kullakin sykealueella.
  • 2 tähteä: Saavutit keskimäärin 90 % tavoitteestasi kullakin sykealueella.
  • 3 tähteä: Saavutit keskimäärin 100 % tavoitteestasi kullakin sykealueella.
  • Ei tähtiä: Harjoittelit liian paljon (enemmän kuin 200 %) keskitason alueilla (1–3).
  • Ei tähtiä: Harjoittelit liian paljon (enemmän kuin 150 %) korkean intensiteetin alueilla (4 ja 5).

Muista aloittaa harjoitukset harjoitustavoitetta käyttäen, jotta harjoitusten tuloksia verrataan tavoitteisiin.