Olet täällä: Ominaisuudet > Aktiivisuuden seuranta 24/7

Aktiivisuuden seuranta 24/7

A370 seuraa aktiivisuuttasi laitteen sisäisellä 3D-kiihtyvyysanturilla, joka tallentaa ranteesi liikkeet. Se analysoi liikkeidesi taajuuden, intensiteetin ja säännöllisyyden yhdessä fyysisten tietojesi kanssa. Näin näet, kuinka aktiivinen olet arkielämässäsi säännöllisen harjoittelun ohella. Suosittelemme, että pidät A370-laitetta heikomman kätesi ranteessa, jolloin aktiivisuuden seuranta tapahtuu mahdollisimman tarkasti.

Aktiivisuustavoite

Saat aktiivisuustavoitteesi, kun rekisteröit Polar-tilisi Flow-palveluun. Se antaa joka päivä ohjeita tavoitteen saavuttamiseksi. Näet tavoitteen A370-laitteessa sekä Polar Flow ‑sovelluksessa ja -verkkopalvelussa. Aktiivisuustavoite perustuu henkilökohtaisiin tietoihisi ja aktiivisuusasetukseesi, jonka voit tarkistaa Flow-verkkopalvelun Päivittäisen aktiivisuustavoitteen asetuksista.

Jos haluat muuttaa tavoitetta, kirjaudu Flow-verkkopalveluun, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa nimeäsi/profiilikuvaasi ja siirry Asetukset-kohdan Päivittäinen aktiivisuustavoite -välilehdelle. Päivittäinen aktiivisuustavoite -asetuksessa voit valita tyypillistä päivääsi ja aktiivisuuttasi parhaiten kuvaavan aktiivisuustason kolmesta vaihtoehdosta. Valinta-alueen alapuolelta näet, kuinka aktiivinen sinun on oltava saavuttaaksesi päivittäisen tavoitteesi valitulla tasolla. Jos teet esimerkiksi toimistotyötä ja vietät suurimman osan päivästä istuen, sinulta odotetaan noin neljää tuntia matalan tehon aktiivisuutta tavallisen päivän kuluessa. Tavoitteet ovat korkeammat niille, jotka seisovat ja kävelevät paljon työpäivänsä aikana.

Aktiivisuustiedot

A370:n aktiivisuuspalkki täyttyy asteittain ja osoittaa edistymisen kohti päivittäistä tavoitetta. Kun palkki on täynnä, olet saavuttanut tavoitteesi ja saat värinähälytyksen. Aktiivisuuspalkki on näkyvissä Minun päivä -valikossa ja joissakin kellotauluissa.

Minun päivä -valikossa näet päivän siihenastisen aktiivisuutesi sekä harjoituksesi, jotka olet suorittanut tai joita olet suunnitellut tekeväsi päivän aikana.

• Askeleet: Ottamiesi askeleiden määrä. Kehon liikkeiden määrä ja tyyppi rekisteröidään, ja ne muunnetaan arvioiduksi askelmääräksi.
  • Kalorit: Näyttää harjoituksen, päivän aktiivisuuden ja perusaineenvaihdunnan (elintoimintojen edellyttämä vähimmäisaineenvaihdunta) kuluttamat kalorit.

Huomaa, että treenin tiedot eivät sisälly päivittäisiin aktiivisuustietoihin. Näin ollen fitness-mittarin Päiväni-valikossa sekä Polar Flow -mobiilisovelluksen ja -verkkopalvelun Aktiivisuus-kohdassa näkyvät askeleet, matka, aktiivinen aika ja kalorit sekä edistymisesi kohti päivittäistä aktiivisuustavoitettasi kertovat kaikesta tallennettujen treeniesi ulkopuolisesta aktiivisuudestasi.

Aktiivisuusmuistutus

On yleisesti tiedossa, että fyysisellä aktiivisuudella on suuri merkitys terveyden ylläpidossa. Lisäksi on tärkeää välttää pitkäaikaista istumista. Pitkäaikainen istuminen on terveydelle haitallista myös niinä päivinä, kun harjoittelet ja saavutat päivittäisen aktiivisuutavoitteesi. A370 huomaa, jos olet päivän aikana liian kauan paikallasi. Muistutukset auttavat sinua nousemaan välillä ylös ja välttämään istumisen aiheuttamia terveyshaittoja.

Jos olet istunut paikallasi 55 minuutin ajan, saat aktiivisuusmuistutuksen: Näytössä näkyy ilmoitus Aika lähteä liikkeelle! ja saat pienen värinähälytyksen. Nouse ylös ja liiku haluamallasi tavalla. Käy lyhyellä kävelyllä, venyttele tai liiku muuten hetki. Viesti poistuu, kun lähdet liikkeelle tai painat mitä tahansa painiketta. Jos et lähde liikkeelle viiden minuutin kuluessa, saat passiivisuusleiman. Se näkyy Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa synkronoinnin jälkeen.

Sekä Flow-sovellus että Flow-verkkopalvelu näyttävät, kuinka monta passiivisuusleimaa olet saanut. Näin voit tarkistaa päivittäiset rutiinisi ja tehdä aktiivisemman elämäntavan edellyttämiä muutoksia.

Unta koskevat tiedot Flow-verkkopalvelussa ja Flow-sovelluksessa

Polar-laitteiden ympärivuorokautinen aktiivisuudenseuranta havaitsee ranteesi liikkeistä automaattisesti, milloin nukahdat, olet unessa tai heräät. Laitteet havaitsevat liikkeesi yöllä ja tallentavat kaikki unijakson aikana tapahtuneet keskeytykset. Saat tietää, kuinka paljon tosiasiassa nukuit. Unen seuranta perustuu heikomman käden liikkeiden tallentamiseen digitaalisella 3D-kiihtyvyyssensorilla.

Unen seuranta mahdollistaa unirytmin tarkkailun, joten saat tietää, olisiko sinun syytä muuttaa tai parantaa jotain. Yöllisiä keskiarvoja vertaamalla ja unirytmejä arvioimalla huomaat, miten päiväaikainen toiminta voi vaikuttaa uneen. Polar Flow ‑tilin viikoittaisten yhteenvetojen avulla voit arvioida uni- ja heräämisrytmin säännöllisyyttä.

Polar Sleep PlusTM – mittausten ja unen seurannan keskeiset ominaisuudet

• Uniaika: Uniaika tarkoittaa ajanjaksoa nukahtamisen ja heräämisen välillä. Polar-laitteesi tarkkailee kehosi liikkeitä ja havaitsee, milloin nukahdat tai heräät. Se havaitsee myös unesi keskeytykset koko uniajan aikana.

• Varsinainen uni: Varsinainen uni tarkoittaa unessa oltua aikaa nukahtamisen ja heräämisen välillä. Tarkemmin sanottuna se tarkoittaa uniaikaa, josta keskeytykset on vähennetty. Varsinainen uni sisältää vain varsinaisessa unessa vietetyn ajan. Varsinainen uni voidaan esittää sekä prosenttiarvona [%] että kestona [h:min].

• Keskeytykset: Normaalin yöunen aikana tapahtuu useita lyhyitä ja pitkiä keskeytyksiä, jolloin ollaan valveilla. Keskeytysten muistaminen jälkikäteen riippuu niiden kestosta. Lyhyitä keskeytyksiä ei yleensä muisteta. Pitkät keskeytykset voidaan muistaa, jos niiden aikana noustaan ylös esimerkiksi juomaan vettä.

• Unen yhtenäisyys: Unen yhtenäisyys kuvaa unesi yhtäjaksoisuutta. Unen yhtenäisyyttä arvioidaan asteikolla 1–5 siten, että 5 tarkoittaa erittäin yhtäjaksoista unta. Mitä pienempi arvo, sitä katkonaisempaa unesi on ollut. Hyvä yöuni koostuu pitkistä keskeytymättömistä unijaksoista, jolloin keskeytyksiä ei tapahdu usein.

• Itsearviointi: Objektiivisten unitietojen lisäksi Flow-palvelu kannustaa myös arvioimaan omaa unta päivittäin. Voit arvioida edellisen yön unta viisiportaisella asteikolla: erittäin huonosti – huonosti – ihan hyvin – hyvin – erittäin hyvin. Vastaamalla tähän kysymykseen saat lisää palautetta unesi kestosta ja laadusta.

Aktiivisuustiedot Flow-sovelluksessa ja Flow-verkkopalvelussa

Flow-sovelluksen avulla voit seurata ja analysoida aktiivisuustietojasi liikkeellä ollessasi sekä synkronoida tietosi langattomasti A370:sta Flow-verkkopalveluun. Flow-verkkopalvelusta saat tarkimmat tiedot aktiivisuudestasi.