Vă aflați aici: Caracteristici > Notificările inteligente (Android)

Notificările inteligente (Android)

Funcția de notificări inteligente îți permite să primești, pe dispozitivul Polar, alerte despre apelurile și mesajele primite și notificările transmise de aplicații. Vei primi aceleași notificări pe dispozitivul Polar ca pe ecranul telefonului. Reține că, atunci când efectuezi antrenamente cu intervale de ritm cardiac folosind dispozitivul A370, nu poți primi notificări.

 • Asigură-te că pe telefon este instalată versiunea Android 5.0 sau mai nouă.

 • Pentru a utiliza funcția de notificări inteligente, trebuie să ai instalată aplicația mobilă Polar Flow pentru Android, iar dispozitivul A370 trebuie să fie interconectat cu aplicația.

 • Pentru ca funcția de notificări inteligente să funcționeze, pe telefon trebuie să ruleze aplicația Polar Flow.

 • Reține că, atunci când funcția de notificări inteligente este activată, bateria dispozitivului Polar și cea a telefonului se vor descărca mai repede, deoarece funcția Bluetooth este activată permanent.

Am testat funcționarea cu unele dintre cele mai frecvent utilizate modele de telefon, cum ar fi Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Nexus 5, LG G4 și Sony Xperia Z3. S-ar putea să existe diferențe în modul de funcționare cu alte telefoane cu sistem de operare Android 5.0.

Setările pentru notificările inteligente

Activarea și dezactivarea notificărilor inteligente

În aplicația mobilă Polar Flow, notificările inteligente sunt dezactivate în mod implicit.

Activează/Dezactivează funcția de notificări inteligente în aplicația mobilă, după cum urmează:

 1. Pornește aplicația mobilă Polar Flow.
 2. Sincronizează dispozitivul A370 cu aplicația mobilă prin apăsarea lungă a butonului lateral de pe dispozitivul A370.

 3. Dacă ai mai mult de un dispozitiv Polar, accesează > Devices (Dispozitive) și pagina privind dispozitivul A370.
 4. Din meniul Smart notifications (Notificări inteligente) selectează On (Activare), On (no preview) (Activare (fără previzualizare)) sau Off (Dezactivare).
  Când activezi notificările inteligente, vei fi îndrumat pentru a activa notificările de pe telefon (adică să-i oferi aplicației Polar Flow acces la notificările de pe telefon), dacă nu ai făcut încă acest lucru. Apare mesajul Enable notification? (Activezi notificările?) Atinge Enable (Activează). Apoi selectează0 Polar Flow și atinge OK.
 5. Sincronizează dispozitivul A370 cu aplicația mobilă apăsând lung butonul dispozitivului.
 6. Pe ecranul dispozitivului A370 va apărea mesajul Smart notifications on (Notificări inteligente activate) sau Smart notifications off (Notificări inteligente dezactivate).

Nu uita să sincronizezi dispozitivul A370 cu aplicația mobilă de fiecare dată când modifici setările privind notificările din aplicația mobilă Polar Flow.

Setarea Do not disturb (Nu deranja) în aplicația Polar Flow

Setarea Do not disturb (Nu deranja) dezactivează pornirea ecranului la mișcarea încheieturii mâinii, astfel că îți permite să te odihnești mai bine în întuneric, de exemplu în dormitor.

Dacă dorești să dezactivezi alertele de notificare în anumite intervale orare ale zilei, setează modul Do not disturb (Nu deranja) în aplicația mobilă Polar Flow. Când această funcție este activată, nu vei primi alerte de notificare pe parcursul intervalului de timp setat. Funcția Do not disturb (Nu deranja) este activată implicit, iar intervalul de timp setat este 10 pm – 7 am.

Modifică setările funcției Do not disturb (Nu deranja) după cum urmează:

 1. Pornește aplicația mobilă Polar Flow.
 2. Dacă ai mai mult de un dispozitiv Polar, accesează > Devices (Dispozitive) și pagina privind dispozitivul A370.
 3. Activează sau dezactivează modul Do not disturb (Nu deranja) și setează începutul și sfârșitul intervalului de timp pentru acesta. Setarea Do not disturb (Nu deranja) este vizibilă când setarea privind notificările inteligente este activată.
 4. Sincronizează dispozitivul A370 cu aplicația mobilă apăsând lung butonul dispozitivului.

Setarea Do not disturb (Nu deranja) pe dispozitivul A370

Poți dezactiva alertele privind notificările direct de pe dispozitivul A370 în felul următor:

 1. Accesează meniul Settings (Setări).
 2. Atingeți pictograma Do not disturb (Nu deranja):

Pe ecran apare mesajul Do not disturb is on (Modul Nu deranja este activat). Pictograma semilună apare în modul de afișare a orei când funcția este activată:

Pentru a activa alertele privind notificările, repetă pașii.

Blocarea aplicațiilor

În aplicația Polar Flow, poți bloca notificările pentru anumite aplicații. De îndată ce primești prima notificare de la o aplicație pe dispozitivul A370, aplicația respectivă va apărea în meniul > Devices > Block apps ( > Dispozitive > Blocare aplicații) și o poți bloca dacă dorești.

Setările telefonului

Pentru a putea primi notificări de pe telefon pe dispozitivul A370, trebuie să activezi întâi notificările în aplicațiile mobile de la care dorești să le primești. Poți face acest lucru fie din setările aplicației mobile, fie din setările privind notificările aplicațiilor din sistemul de operare Android. Pentru mai multe informații despre setările privind notificările de la aplicații, consultă manualul de utilizare a telefonului.

Aplicația Polar Flow trebuie să aibă permisiune să înregistreze notificările de pe telefonul tău. Trebuie să permiți aplicației Polar Flow accesul la notificările telefonului (adică să activezi notificările în aplicația Polar Flow). Când este necesar, aplicația Polar Flow îți solicită să permiți accesul.

Utilizarea

Când primești o alertă, dispozitivul Polar te va notifica discret, printr-o vibrație. Când primești un apel, poți alege să-l preiei, să oprești sunetul notificării sau să respingi apelul respectiv. Oprirea sunetului va trece în modul silențios doar dispozitivul Polar, nu și telefonul. Dacă primești o notificare în timp ce primești un apel, notificarea respectivă nu va fi afișată.

Nu vei primi notificări în timpul sesiunilor de antrenament.

Respingerea notificărilor

Notificările pot fi respinse manual sau prin expirarea limitei de timp. Respingerea manuală a notificărilor implică îndepărtarea acestora și de pe ecranul telefonului. Respingerea prin expirarea limitei de timp îndepărtează notificările doar de pe dispozitivul Polar, acestea fiind în continuare disponibile pe telefon.

Respingerea notificărilor de pe ecran:

 • Manual: apasă butonul lateral.

  Prin expirarea limitei de timp: notificarea va dispărea după 30 de secunde dacă nu o îndepărtezi manual.

Funcția Smart Notifications (Notificări inteligente) utilizează conexiunea Bluetooth

Conexiunea Bluetooth și funcția de notificări inteligente funcționează între dispozitivul A370 și telefon când acestea se află în raza vizuală, la o distanță de 5 m/16 ft unul față de celălalt. Dacă dispozitivul A370 se află în afara razei de acoperire pentru mai puțin de două ore, telefonul restabilește conexiunea în mod automat în termen de 15 minute de la revenirea dispozitivului în zona de acoperire.

Dacă dispozitivul A370 se află în afara razei de acoperire pentru mai mult de două ore, restabilește conexiunea prin apăsarea lungă a butonului de pe dispozitiv.