Vă aflați aici: Informații importante > Măsuri de siguranță

Măsuri de siguranță

Dispozitivul Polar A370 este conceput pentru a măsura ritmul cardiac și a oferi informații privind activitatea ta. Nu este prevăzută sau sugerată nicio altă utilizare.

Dispozitivul de antrenament nu trebuie utilizat pentru obținerea unor măsurători care necesită precizie profesională sau industrială.

Polar A370 nu este un dispozitiv medical pentru măsurarea ritmului cardiac.

Pentru a evita apariția unor afecțiuni la nivelul pielii, îți recomandăm să speli dispozitivul și brățara la anumite intervale de timp.

Interferențele

Interferența electromagnetică și echipamentul de antrenament

În apropierea dispozitivelor electrice este posibil să aibă loc perturbații. De asemenea, stațiile de bază WLAN ar putea să cauzeze interferențe când te antrenezi cu dispozitivul de antrenament. Pentru a evita indicațiile eronate sau comportamentele greșite, deplasează-te la distanță de posibilele surse de perturbare.

Echipamentul de antrenament cu componente electrice sau electronice, cum ar fi afișajele cu leduri, motoarele și frânele electrice pot cauza semnale de interferență aleatorii.

Dacă dispozitivul de antrenament tot nu funcționează cu echipamentul de antrenament, este posibil să fie prea multe zgomote electrice pentru măsurarea fără fir a ritmului cardiac. Pentru mai multe informații, accesează support.polar.com.

Diminuarea riscurilor în timpul antrenamentului

Antrenamentul poate include anumite riscuri. Înainte de a începe un program normal de antrenament, este recomandat să răspunzi la următoarele întrebări referitoare la starea ta de sănătate. Dacă răspunzi afirmativ la oricare din aceste întrebări, îți recomandăm să contactezi un medic înainte de a începe orice program de antrenament.

  • Ai fost inactiv fizic în ultimii 5 ani?
  • Ai tensiune arterială ridicată sau nivel ridicat de colesterol?
  • Iei medicamente pentru tensiunea arterială sau pentru inimă?
  • Ai antecedente de probleme respiratorii?
  • Ai simptomele vreunei boli?
  • Te recuperezi după o boală gravă sau după un tratament medical?
  • Folosești un stimulator cardiac sau alt dispozitiv electronic implantat?
  • Fumezi?
  • Ești însărcinată?

Reține că, pe lângă intensitatea antrenamentului, și medicamentele pentru afecțiuni cardiace, tensiunea arterială, afecțiunile psihologice, astmul, problemele de respirație etc., precum și unele băuturi energizante, alcoolul și nicotina pot afecta ritmul cardiac.

Este important să fii atent la răspunsurile corpului în timpul antrenamentului. Dacă simți dureri neprevăzute sau oboseală excesivă în timpul antrenamentului, se recomandă să întrerupi antrenamentul sau să continui la intensitate mai mică.

Notă! Poți utiliza produsele Polar și în cazul în care folosești un stimulator cardiac, defibrilator sau alt dispozitiv electronic implantat. Teoretic, produsele Polar nu ar trebui să interfereze cu stimulatorul cardiac. În practică, nu există rapoarte care să sugereze că vreo persoană a sesizat vreodată interferențe. Cu toate acestea, nu putem oferi o garanție oficială privind adecvarea produselor noastre pentru toate stimulatoarele cardiace sau alte dispozitive implantate, cum ar fi defibrilatoarele, din cauza varietății de dispozitive disponibile. Dacă ai îndoieli sau dacă ai senzații neobișnuite în timpul folosirii produselor Polar, adresează-te medicului sau contactează producătorul dispozitivului electronic implantat, pentru a determina măsurile de precauție necesare în cazul tău.

Dacă ai alergie la orice substanță care intră în contact cu pielea sau dacă suspectezi o reacție alergică în urma utilizării produsului, verifică materialele menționate în specificațiile tehnice.

Dacă utilizezi pe piele parfum, loțiune pentru plajă sau insecticide, trebuie să te asiguri că dispozitivul de antrenament sau senzorul de ritm cardiac nu intră în contact cu pielea. Nu purta haine în culori care se pot transfera pe dispozitivul de antrenament (mai ales în cazul dispozitivelor de antrenament de culoare deschisă) când sunt purtate împreună.