Vă aflați aici: Caracteristici > Urmărirea activității 24/7

Urmărirea activității 24/7

Dispozitivul A370 urmărește activitatea cu un accelerometru 3D încorporat, care înregistrează mișcările încheieturii mâinii. Acesta analizează frecvența, intensitatea și regularitatea mișcărilor împreună cu informațiile despre starea fizică. Astfel, îți oferă posibilitatea de a vedea cât ești de activ de fapt în viața de zi cu zi, pe lângă antrenamentul regulat. Pentru o urmărire mai exactă a activității, îți recomandăm să porți dispozitivul A370 pe mâna non-dominantă.

Obiectivul de activitate

Vei primi un obiectiv personal al activității după ce îți înregistrezi contul Polar în Flow. Acesta te va ghida în atingerea obiectivului în fiecare zi. Poți vedea obiectivul pe dispozitivul A370 și în aplicația sau serviciul web Polar Flow. Obiectivul activității este bazat pe datele tale personale și pe setarea nivelului de activitate, opțiune pe care o poți găsi în setările pentru Daily Activity Goal (Obiectivul zilnic de activitate) din serviciul web Flow.

Dacă dorești să modifici obiectivul, conectează-te la serviciul web Flow, dă clic pe numele tău/fotografia de profil din colțul din dreapta sus și accesează din setări fila Daily Activity Goal (Obiectivul zilnic de activitate). Setarea pentru obiectivul zilnic de activitate îți oferă posibilitatea să alegi, din trei niveluri de activitate, cel care descrie cel mai bine ziua și activitatea ta tipică. Sub zona de selectare, poți vedea cât de activ trebuie să fii pentru a-ți atinge obiectivul zilnic de activitate la nivelul ales. De exemplu, dacă lucrezi la birou și îți petreci aproape toată ziua șezând, ar trebui să ai aproximativ patru ore de activitate la intensitate scăzută într-o zi obișnuită. Pentru persoanele care stau în picioare și merg mult în timpul orelor de lucru, așteptările sunt mai ridicate.

Date privind activitatea

Dispozitivul A370 umple treptat o bară de activitate pentru a indica progresul tău în atingerea obiectivului zilnic. Când bara este plină, ai atins obiectivul și vei primi o alertă prin vibrații. Poți vedea bara de activitate din meniul My day (Ziua mea) și în anumite interfețe de ceas.

În meniul My day (Ziua mea), poți vedea cât de activă a fost ziua ta până în momentul actual și sesiunile pe care le-ai parcurs sau planificat pentru ziua respectivă.

  • Steps (Pași): pașii făcuți până în momentul actual. Numărul și tipul de mișcări ale corpului sunt înregistrate și transformate într-o estimare a pașilor.
  • Calories (Calorii): afișează numărul de calorii arse în timpul antrenamentului, activitatea și valoarea BMR (Basal metabolic rate: activitatea metabolică minimă necesară pentru susținerea vieții).

Reține că informațiile despre sesiunea de antrenament nu sunt incluse în datele privind activitatea zilnică. Cu alte cuvinte, datele despre pași, distanță, timpul activ și calorii, precum și despre progresul global înspre obiectivul de activitate zilnică, care sunt afișate în meniul My day (Ziua mea) al dispozitivului de monitorizare a condiției fizice și în meniul Activity (Activitate) în aplicația mobilă și serviciul web Polar Flow, reprezintă toate celelalte activități desfășurate de-a lungul zilei, pe lângă orice sesiune de antrenament înregistrată.

Alertă de inactivitate

Este binecunoscut faptul că activitatea fizică reprezintă un factor major în menținerea sănătății. În plus față de activitatea fizică, este important să eviți șezutul prelungit. Șezutul pentru perioade lungi de timp este dăunător sănătății, chiar și în zilele în care te antrenezi și ai o activitate zilnică suficientă. Dispozitivul A370 detectează dacă ai fost inactiv o perioadă prea lungă în timpul zilei și, astfel, te ajută să întrerupi perioadele de ședere pentru a evita efectele negative ale acestora asupra sănătății.

Dacă nu te-ai mișcat timp de 55 de minute, vei primi următoarea alertă de inactivitate: It's time to move (Este timpul să te miști). Aceasta este însoțită de o ușoară vibrație. Ridică-te în picioare și găsește-ți propriul mod de a fi activ. Fă o scurtă plimbare, întinde-te sau fă o altă activitate ușoară. Mesajul dispare când începi să te miști sau să apeși oricare dintre butoane. Dacă nu devii activ în cinci minute, vei primi un marcaj de inactivitate pe care îl poți vedea în aplicația Flow și în serviciul web Flow după sincronizare.

Atât aplicația Flow, cât și serviciul web Flow îți vor arăta câte marcaje de inactivitate ai primit. În acest fel, poți să îți verifici rutina zilnică și să faci schimbări pentru o viață mai activă.

Informații despre somn în serviciul web Flow și aplicația Flow

Dispozitivele Polar cu funcție de monitorizare a activității 24/7 detectează automat când adormi, dormi și te trezești, pe baza mișcărilor încheieturii mâinii. Acestea identifică mișcările tale în timpul nopții, monitorizând toate întreruperile pe durata somnului, și îți arată cât timp ai dormit de fapt. Funcția de detectare a somnului se bazează pe înregistrarea mișcărilor mâinii non-dominante cu ajutorul unui senzor de accelerare 3D digital.

Prin monitorizarea somnului, obții informații despre obiceiurile tale privind somnul și, astfel, ai posibilitatea să vezi care sunt obiceiurile de modificat sau de schimbat. Compararea unei nopți cu mediile altor nopți și evaluarea obiceiurilor tale te ajută să identifici activitățile din timpul zilei care îți pot afecta somnul. Rezumatele săptămânale din contul Polar Flow te ajută să evaluezi nivelul de normalitate a obiceiurilor tale de somn-trezire.

Valorile măsurate de funcția Polar Sleep PlusTM – Elemente-cheie privind monitorizarea somnului

• Sleep time (Durata somnului) – Opțiunea Sleep time îți arată durata totală a somnului, de la momentul în care ai adormit până la momentul trezirii. Dispozitivul Polar urmărește mișcările corpului tău și poate detecta când adormi și când te trezești. De asemenea, detectează întreruperile somnului pe întreaga durată a acestuia.

• Actual sleep (Somnul propriu-zis) – Opțiunea Actual sleep îți arată cât timp ai dormit, de la momentul în care ai adormit până la momentul trezirii. Mai exact, înseamnă durata somnului minus întreruperile. Somnul propriu-zis include doar durata în care chiar ai dormit. Somnul propriu-zis poate fi prezentat în procente [%] și în durată [h:min].

• Interruptions (Întreruperi) – În timpul unui somn normal din timpul nopții există numeroase întreruperi scurte sau lungi, timp în care ești de fapt treaz. Dacă îți amintești sau nu aceste întreruperi, depinde de durata lor. În general, nu ne amintim întreruperile mai scurte. Întreruperile mai lungi, cum ar fi cazul în care ne trezim ca să bem apă, ni le putem aminti.

• Sleep continuity (Continuitatea somnului) – Opțiunea Sleep continuity arată în ce măsură a fost somnul tău continuu. Continuitatea somnului tău este evaluată pe o scară de la 1 la 5, unde 5 înseamnă un somn cu grad ridicat de continuitate. Cu cât valoarea este mai mică, cu atât somnul tău a fost mai fragmentat. Un somn odihnitor pe timpul nopții constă în segmente lungi de somn neîntrerupte și nu presupune întreruperi la intervale frecvente.

• Self-evaluation (Autoevaluare) - Pe lângă indicatorii obiectivi privind somnul pe care le afișează, serviciul Flow te încurajează să-ți autoevaluezi în fiecare zi somnul. Poți evalua cât de bine ai dormit în noaptea trecută pe o scară cu cinci opțiuni: foarte rău, rău, ok, bine, foarte bine. Răspunzând la această întrebare, obții o versiune mai lungă de feedback text privind durata și calitatea somnului tău.

Date privind activitatea în aplicația Flow și serviciul web Flow

Cu aplicația Flow, poți urmări și analiza din mers datele privind activitatea ta și poți sincroniza datele de pe dispozitivul A370 în serviciul web Flow printr-o conexiune fără fir. Serviciul web Flow îți oferă cele mai detaliate informații cu privire la activitatea ta.