Je bent hier: Training > Je A370 omdoen

Je A370 omdoen

De A370 meet je hartslag aan de pols, zowel bij normale dagelijkse activiteit als tijdens trainingen. Volg deze tips zodat de A370 comfortabel om je pols zit en je een nauwkeurige hartslagmeting krijgt.

Draag de polsband bij normale activiteit boven op je pols, achter het polsgewricht. Draag de fitness tracker NIET boven op het bot van je polsgewricht. De polsband mag een beetje los zitten, zolang de sensor aan de achterkant je huid maar raakt en op zijn plaats blijft zitten wanneer je beweegt.

Span de polsband een beetje strakker aan wanneer je gaat trainen, zodat de sensor niet verschuift tijdens het bewegen. De polsband mag niet ongemakkelijk strak zitten. Vergeet niet de polsband na je training wat losser te maken, zodat hij comfortabel zit.

Als je een tatoeage op je pols hebt, moet je ervoor zorgen dat de sensor daar niet precies bovenop ligt, anders zijn de metingen mogelijk niet nauwkeurig.

Als je snel koude handen hebt, is het een goed idee je huid eerst warm te maken. Laat je bloed stromen voordat je aan je sessie begint!

Bij sporten waar het lastiger is de sensor op een vaste plaats op je huid te houden of waarbij je kracht uitoefent of beweegt met de spieren of pezen in de buurt van je pols, raden we je aan een Polar H10 hartslagsensor met een borstband te gebruiken zodat je hartslag nauwkeuriger kan worden gemeten.

Volg je hartslagzones direct op je apparaat en ontvang begeleiding voor trainingssessies die je hebt gepland in de Flow webservice.

Hoewel er vele subjectieve aanwijzingen zijn voor de wijze waarop je lichaam zich tijdens training gedraagt (inspanning, ademhalingssnelheid, fysieke gevoelens), is er geen enkele zo betrouwbaar als de hartslag. Deze is objectief en wordt zowel door interne als externe factoren beïnvloed, hetgeen betekent dat je een betrouwbare maat hebt van de lichamelijke toestand.