Je bent hier: Belangrijke informatie > Onderhoud van je A370

Onderhoud van je A370

Net als met elk ander elektronisch apparaat dien je zorgvuldig om te gaan met de Polar A370. Onderstaande aanwijzingen helpen je om te handelen in overeenstemming met de garantievoorwaarden, zodat je nog vele jaren plezier kunt hebben van dit product.

Sluit de USB-kabel voorzichtig aan, anders kan de USB-poort van het apparaat beschadigd raken.

Laad het apparaat niet op wanneer de USB-poort vochtig is. Laat de USB-poort drogen door het klepje een tijdje open te laten voordat je het apparaat gaat opladen. Zo zorg je voor probleemloos opladen en synchroniseren.

Houd je trainingsapparaat schoon.

  • Wij adviseren om het apparaat en de siliconen polsband na elke trainingssessie onder stromend water te wassen met een oplossing van zachte zeep en water. Trek het apparaat uit de polsband en was beide afzonderlijk. Droog ze af met een zachte handdoek.

Het is belangrijk dat je het apparaat en de polsband wast als je ze hebt gedragen in een chloorhoudend zwembad.

  • Als je het apparaat niet 24/7 draagt, veeg dan al het vocht af voordat je het opbergt. Berg het niet op in niet-ademend materiaal of in een vochtige omgeving zoals een plastic tas of sporttas.
  • Droog het zo nodig af met een zachte handdoek. Gebruik een vochtig papieren doekje om vuil van het trainingsapparaat te vegen. Voor behoud van de waterdichtheid mag het trainingsapparaat niet met een hogedrukreiniger worden gereinigd. Gebruik nooit alcohol of schuurmiddelen zoals staalwol of chemische reinigingsmiddelen.
  • Controleer bij het aansluiten van de A370 op een computer of er geen vocht, haren, stof of ander vuil op de USB-connector van de A370 zit. Veeg eventueel vuil of vocht er voorzichtig af. Gebruik geen scherpe hulpmiddelen voor het reinigen om krassen te voorkomen.

De gebruikstemperatuur ligt tussen -10 °C en +50 °C (+14 °F tot +122 °F).

Bewaren

Bewaar je trainingsapparaat op een koele en droge plaats. Bewaar het niet in een vochtige omgeving, in niet-ademend materiaal (een plastic zak of een sporttas), of samen met geleidend materiaal (een natte handdoek). Stel het trainingsapparaat niet langdurig bloot aan direct zonlicht. Laat het bijvoorbeeld niet in de auto liggen of op de fietshouder zitten.

Aanbevolen wordt om het trainingsapparaat gedeeltelijk of volledig opgeladen te bewaren. De batterij verliest langzaam lading tijdens het bewaren. Als je het trainingsapparaat meerdere maanden niet gebruikt, wordt aanbevolen het na enkele maanden op te laden. Dit verlengt de levensduur van de batterij.

Bewaar de (droge) borstband en de zender afzonderlijk van elkaar om de levensduur van de batterij van de hartslagsensor te verlengen. Bewaar de hartslagsensor op een koele en droge plaats. Bewaar de vochtige hartslagsensor niet in niet-ademend materiaal, zoals een sporttas, om te voorkomen dat de sluiting oxideert. Stel de hartslagsensor niet langdurig bloot aan direct zonlicht.

Service

Het is raadzaam tijdens de garantieperiode van twee jaar servicewerkzaamheden te laten uitvoeren door een erkend Polar Service Center. De garantie geldt niet voor schade of gevolgschade die veroorzaakt is bij een niet door Polar Electro erkende service. Zie Beperkte internationale garantie van Polar voor meer informatie.

Ga naar support.polar.com en landgebonden websites voor contactgegevens en alle adressen van Polar Service Centers.