Je bent hier: Functies > Smart notifications (iOS)

Smart notifications (iOS)

Met de functie Smart notifications kun je waarschuwingen over inkomende oproepen, berichten en meldingen van apps ontvangen op je Polar apparaat. Je krijgt dezelfde meldingen op je Polar apparaat als die op het scherm van je telefoon. Tijdens hartslagtraining met je A370 kun je alleen meldingen van oproepen ontvangen als de Polar Flow app op je telefoon wordt uitgevoerd.

• Zorg dat je de laatste firmwareversie op je A370 en de laatste versie van de Polar Flow app gebruikt.
  • Voor gebruik van de functie Smart notifications heb je de Polar Flow mobiele app voor iOS nodig en moet je A370 met de app gekoppeld zijn.
  • Als de functie Smart notifications is ingeschakeld, raakt de batterij van je Polar apparaat en je telefoon sneller leeg, omdat Bluetooth constant is ingeschakeld.

Instellingen Smart notifications

Polar Flow mobiele app

Op de Polar Flow mobiele app is de functie Smart notifications standaard uitgeschakeld.

Je kunt de functie Smart Notifications als volgt in- en uitschakelen in de mobiele app.

1. Open de Polar Flow mobiele app.
  2. Ga naar Apparaten en de pagina van je A370 als je meerdere Polar apparaten hebt.
  3. Kies onder Smart notifications Aan, Aan (geen voorbld.) of Uit.
  4. Synchroniseer je A370 met de mobiele app door de knop van je A370 ingedrukt te houden.
  5. Op het display van je A370 verschijnt Smart notifications aan of Smart notifications uit.

Vergeet niet je A370 met de Polar Flow mobiele app te synchroniseren telkens als je de instelling voor meldingen hebt gewijzigd in de mobiele app.

Instelling Niet storen in de Polar Flow app

De instelling Niet storen voorkomt dat het display wordt ingeschakeld bij polsbewegingen, waardoor je beter rust in het donker, zoals op de slaapkamer.

Als je de waarschuwingen voor meldingen gedurende bepaalde uren van de dag wilt uitschakelen, schakel dan Niet storen in op de Polar Flow mobiele app. Als deze optie is ingeschakeld, ontvang je geen meldingen gedurende de door jou ingestelde periode. Niet storen is standaard ingeschakeld voor de periode van 22:00 tot 7:00 uur.

Je kunt de instelling voor Niet storen als volgt wijzigen:

1. Open de Polar Flow mobiele app.
  2. Ga naar Apparaten en de pagina van je A370 als je meerdere Polar apparaten hebt.
  3. Schakel Niet storen in of uit en stel de begin- en eindtijd voor Niet storen in.
  4. Synchroniseer je A370 met de mobiele app door de knop van je A370 ingedrukt te houden.

Instelling Niet storen op je A370

Je kunt als volgt de meldingswaarschuwingen direct op je A370 uitschakelen:

1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op het pictogram Niet storen.

Niet storen is ingeschakeld verschijnt op het display. Het pictogram Halve maan verschijnt in de tijdweergave wanneer de functie ingeschakeld is.

Herhaal de stappen om de meldingswaarschuwingen in te schakelen.

Telefooninstellingen

De instellingen voor meldingen op je telefoon bepalen welke meldingen je op je A370 ontvangt. Instellingen voor meldingen op je iOS-telefoon bewerken:

1. Ga naar Instellingen > Meldingen en kies de app.
  2. Zorg dat Meldingen is ingeschakeld en dat de stijl is ingesteld op Stroken of Waarschuwingen.

Denk eraan dat je tijdens trainingssessies alleen telefoongesprekken en locatiegerelateerde berichten ontvangt.

Gebruik

Als je een waarschuwing krijgt, meldt je Polar apparaat je discreet door te trillen. Als je een oproep krijgt, kun je kiezen tussen beantwoorden, dempen of afwijzen (alleen bij iOS 8). Met dempen wordt alleen je Polar apparaat gedempt, niet je teledoon. Als een melding arriveert tijdens een oproepwaarschuwing, wordt deze niet weergegeven.

Tijdens een trainingssessie kun je geen oproepen of (alleen met Google maps) navigatierichtingen ontvangen, als Flow app op je telefoon wordt uitgevoerd. Tijdens trainingssessies krijg je geen meldingen (e-mail, agenda, apps enz.).

Meldingen afwijzen

Meldingen kunnen handmatig of door tijdsoverschrijding worden afgewezen. Bij handmatig afwijzen wordt de melding ook van je telefoonscherm verwijderd. Door tijdsoverschrijding wordt de melding alleen van je Polar apparaat verwijderd en blijft hij zichtbaar op je telefoon.

Meldingen afwijzen vanaf het display

• Handmatig: druk op de zijknop

Tijdsoverschrijding: de melding verdwijnt na 30 seconden als je deze niet handmatig afwijst

De functie Smart notifications werkt via een Bluetooth-verbinding

De Bluetooth-verbinding en de functie Smart notifications werken tussen je A370 en je telefoon als deze zich binnen een afstand van 5 m van elkaar bevinden. Als je A370 zich minder dan twee uur buiten het bereik van je telefoon bevindt, herstelt je telefoon de verbinding automatisch binnen vijftien minuten zodra je A370 binnen het bereikgebied terugkeert.

Als je A370 zich meer dan twee uur buiten het bereik van je telefoon bevindt, kun je de verbinding herstellen door de knop van je A370 ingedrukt te houden.