Je bent hier: Functies > Smart notifications (Android)

Smart notifications (Android)

Met de functie Smart notifications kun je waarschuwingen over inkomende oproepen, berichten en meldingen van apps ontvangen op je Polar apparaat. Je krijgt dezelfde meldingen op je Polar apparaat als die op het scherm van je telefoon. Houd er rekening mee dat je tijdens hartslagtraining met je A370, geen meldingen kunt ontvangen.

• Zorg dat Android versie 5.0 of later op je telefoon aanwezig is.

• Voor gebruik van de functie Smart notifications heb je de Polar Flow mobiele app voor Android nodig en moet je A370 met de app gekoppeld zijn.

• Om de Smart notificaties te laten werken moet de Polar Flow app zijn gestart op je telefoon.

• Als de functie Smart notifications is ingeschakeld, raakt de batterij van je Polar apparaat en je telefoon sneller leeg, omdat Bluetooth constant is ingeschakeld.

We hebben de functionalisteit gecontroleerd op enkele van de meest gangbare telefoonmodellen zoals Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Nexus 5, LG G4, Sony Xperia Z3. Er kunnen verschillen zijn in de functionaliteit bij andere telefoons die Android 5.0 ondersteunen.

Instellingen Smart notifications

Smart notifications in- en uitschakelen

Op de Polar Flow mobiele app is de functie Smart notifications standaard uitgeschakeld.

Je kunt de functie Smart notifications als volgt in- en uitschakelen in de mobiele app.

1. Open de Polar Flow mobiele app.
  2. Synchroniseer je A370 met de mobiele app door de zijknop van je A370 ingedrukt te houden.

3. Ga naar > Apparaten en de pagina van je A370 als je meerdere Polar apparaten hebt.
  4. Kies onder Smart notifications Aan, Aan (geen voorbld.) of Uit.
    Als je Smart notifications inschakelt, wordt je begeleid bij het inschakelen van de meldingen op je telefoon (d.w.z. de Polar Flow app toegang geven tot de meldingen op je telefoon), als je dat nog niet hebt ingeschakeld. Meldingen inschakelen? wordt weergegeven. Tik op Inschakelen. Kies daarna Polar Flow en tik op OK.
  5. Synchroniseer je A370 met de mobiele app door de knop van je A370 ingedrukt te houden.
  6. Op het display van je A370 verschijnt Smart notifications aan of Smart notifications uit.

Vergeet niet je A370 met de Polar Flow mobiele app te synchroniseren telkens als je de instelling voor meldingen hebt gewijzigd in de mobiele app.

Instelling Niet storen in de Polar Flow app

De instelling Niet storen voorkomt dat het display wordt ingeschakeld bij polsbewegingen, waardoor je beter rust in het donker, zoals op de slaapkamer.

Als je de waarschuwingen voor meldingen gedurende bepaalde uren van de dag wilt uitschakelen, schakel dan Niet storen in op de Polar Flow mobiele app. Als deze optie is ingeschakeld, ontvang je geen meldingen gedurende de door jou ingestelde periode. Niet storen is standaard ingeschakeld voor de periode van 22:00 tot 7:00 uur.

Je kunt de instelling voor Niet storen als volgt wijzigen:

1. Open de Polar Flow mobiele app.
  2. Ga naar > Apparaten en de pagina van je A370 als je meerdere Polar apparaten hebt.
  3. Schakel Niet storen in of uit en stel de begin- en eindtijd voor Niet storen in. De instelling Niet storen is zichtbaar wanneer de instelling Smart notifications is ingeschakeld.
  4. Synchroniseer je A370 met de mobiele app door de knop van je A370 ingedrukt te houden.

Instelling Niet storen op je A370

Je kunt als volgt de meldingswaarschuwingen direct op je A370 uitschakelen:

1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op het pictogram Niet storen.

Niet storen is ingeschakeld verschijnt op het display. Het pictogram Halve maan verschijnt in de tijdweergave wanneer de functie ingeschakeld is.

Herhaal de stappen om de meldingswaarschuwingen in te schakelen.

Apps blokkeren

In de Polar Flow app kun je meldingen van bepaalde apps blokkeren. Zodra je de eerste melding van een app op je A370 ontvangen hebt, wordt die app genoemd in > Apparaten > Apps blokkeren en kun je de app desgewenst blokkeren.

Telefooninstellingen

Om meldingen van je telefoon op je A370 te kunnen ontvangen, moet je eerst meldingen inschakelen op de mobiele apps waarvan je ze wilt ontvangen. Dat kun je doen via de instellingen van de mobiele app of via de instellingen voor meldingen van apps op je Android-telefoon. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je telefoon voor meer informatie over de instellingen voor meldingen van apps.

Vervolgens moet de Polar Flow app toestemming hebben om de meldingen op je telefoon te lezen. Je moet de Polar Flow app toegang verlenen tot de meldingen op je telefoon (dus meldingen inschakelen in de Polar Flow app). De Polar Flow app helpt je bij het verlenen van toegang wanneer dat nodig is.

Gebruik

Als je een waarschuwing krijgt, meldt je Polar apparaat je discreet door te trillen. Als je een oproep krijgt, kun je kiezen tussen beantwoorden, dempen of afwijzen. Met dempen wordt alleen je Polar apparaat gedempt, niet je teledoon. Als een melding arriveert tijdens een oproepwaarschuwing, wordt deze niet weergegeven.

Tijdens trainingssessies krijg je geen meldingen.

Meldingen afwijzen

Meldingen kunnen handmatig of door tijdsoverschrijding worden afgewezen. Bij handmatig afwijzen wordt de melding ook van je telefoonscherm verwijderd. Door tijdsoverschrijding wordt de melding alleen van je Polar apparaat verwijderd en blijft hij zichtbaar op je telefoon.

Meldingen afwijzen vanaf het display

• Handmatig: druk op de zijknop

Tijdsoverschrijding: de melding verdwijnt na 30 seconden als je deze niet handmatig afwijst

De functie Smart notifications werkt via een Bluetooth-verbinding

De Bluetooth-verbinding en de functie Smart notifications werken tussen je A370 en je telefoon als deze zich binnen een afstand van 5 m van elkaar bevinden. Als je A370 zich minder dan twee uur buiten het bereik van je telefoon bevindt, herstelt je telefoon de verbinding automatisch binnen vijftien minuten zodra je A370 binnen het bereikgebied terugkeert.

Als je A370 zich meer dan twee uur buiten het bereik van je telefoon bevindt, kun je de verbinding herstellen door de knop van je A370 ingedrukt te houden.