Je bent hier: Aan de slag > Je A370 configureren

Je A370 configureren

Wanneer je de nieuwe A370 ontvangt, staat deze in de opslagmodus. Hij ontwaakt als je hem aansluit op een computer om hem te configureren of een USB-lader om hem op te laden. We raden je aan om de batterij op te laden voordat je de A370 in gebruik neemt. Als de batterij volledig leeg is, kan het een paar minuten duren voordat het opladen begint. Zie Batterijen voor gedetailleerde informatie over het opladen van de batterij, de gebruiksduur en meldingen over een bijna lege batterij.

Een optie kiezen voor configuratie: via computer of een compatibel mobiel apparaat

Je kunt je A370 configureren met een computer en een USB-kabel of draadloos via een compatibel mobiel apparaat. Voor beide methoden heb je een internetverbinding nodig.

 • Configuratie via een mobiel apparaat is handig als je geen computer met USB-poort hebt, maar duurt mogelijk wel langer.
 • Configuratie via een computer is sneller en je kunt je A370 tegelijkertijd opladen, maar je hebt wel een USB-kabel en een computer nodig.

Optie A: configuratie via je computer

 1. Ga naar flow.polar.com/start en installeer de FlowSync software om je A370 te configureren en zo nodig de firmware bij te werken.
 2. Druk het bovenste deel (A) van het USB-klepje in de armband naar beneden om bij de micro-USB-poort te komen en sluit de meegeleverde USB-kabel aan (B).
  Laad het apparaat niet op als de USB-poort vochtig is. Als de USB-poort van je A370 nat is geworden, moet je hem laten drogen voordat je de kabel aansluit.

 3. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de USB-poort van je computer voor het configureren van de A360 en het opladen van de batterij (C).

 1. Daarna helpen we je bij het aanmelden voor de Polar Flow webservice en het personaliseren van je A370.

  Het is belangrijk dat je de fysieke gegevens nauwkeurig invult wanneer je je aanmeldt voor de webservice, zodat de gegevens over je activiteit en trainingen zo nauwkeurig en persoonlijk mogelijk zijn. Wanneer je je aanmeldt, kun je een taal selecteren en de nieuwste firmware voor je A370 downloaden.

Zorg ervoor dat het USB-klepje goed vastzit wanneer je het weer sluit.

Als de configuratie is voltooid, kun je beginnen. Veel plezier!

Optie B: configuratie met de Polar Flow app via je mobiele apparaat of tablet

De Polar A370 maakt via Bluetooth Smart draadloos verbinding met de Polar Flow mobiele app. Vergeet dus niet Bluetooth in te schakelen op je mobiele apparaat.

 1. Sluit de USB-kabel aan op een USB-poort met voeding of een USB-lader om ervoor te zorgen dat je A370 voldoende opgeladen is tijdens de configuratie. Gebruik een wisselstroomadapter die is gemerkt met "output 5VDC" en minimaal 500 mA levert. Op het display wordt een bewegende cirkel met een Bluetooth- en een USB-pictogram weergegeven.

  Laad het apparaat niet op wanneer de USB-poort vochtig is. Als de USB-poort van je A370 nat is geworden, moet je hem laten drogen voordat je de kabel aansluit.

 2. Ga op je mobiele apparaat naar de App StoreSM of Google PlayTM en zoek en download de Polar Flow app.
  De compatibele apparaten vind je op support.polar.com.

 3. Zodra je de Flow app opent, herkent de app je nieuwe A370 wanneer hij in de buurt is en vraagt de app of je het apparaat wilt koppelen. Accepteer het verzoek om te koppelen en voer de Bluetooth-koppelingscode van je A370 in de Flow app in.
  Zorg ervoor dat je A370 is ingeschakeld, anders kan er geen verbinding worden gemaakt.

 4. Maak vervolgens een account of meld je aan als je al een Polar account hebt. We helpen je binnen de app met het aanmelden en configureren. Tik op Opslaan en synchroniseren wanneer je alle instellingen hebt bepaald. Je gepersonaliseerde instellingen worden nu op de armband overgedragen.
  Het is belangrijk dat je de fysieke gegevens nauwkeurig invult wanneer je je aanmeldt voor de webservice, zodat de gegevens over je activiteit en trainingen zo nauwkeurig en persoonlijk mogelijk zijn.

  Denk eraan dat je A370 de nieuwste firmware-update kan ontvangen tijdens de draadloze configuratie. Afhankelijk van je verbinding kan het tot 20 minuten duren om de configuratie te voltooien. Je A370 ontvangt het taal pakket op basis van je selectie tijdens de configuratie. Ook dit neemt enkele ogenblikken in beslag.
 5. Zodra de synchronisatie is voltooid, verschijnt de tijdweergave op het display van je A370.

Je kunt beginnen, veel plezier!