Je bent hier: Functies > 24/7 activiteitsmeting

24/7 activiteitsmeting

De A370 meet je activiteit met een interne 3D-versnellingsmeter die je polsbewegingen registreert. Hij analyseert de frequentie, intensiteit en regelmaat van je bewegingen samen met je fysieke gegevens, zodat je kunt zien hoe actief je bent in je dagelijkse leven, naast je trainingen. Voor een zo nauwkeurig mogelijke activiteitsmeting raden we je aan de A370 om je minst gebruikte pols te doen.

Activiteitsdoel

Je ontvangt je persoonlijke activiteitsdoel wanneer je je Polar account registreert in Flow. Je krijgt elke dag hulp bij het bereiken van je doel. Je kunt je doel bekijken op je A370 en in de Polar Flow app en webservice. Je activiteitsdoel wordt gebaseerd op je persoonlijke gegevens en je ingestelde activiteitsniveau, te vinden in de instellingen van het Dagelijks activiteitsdoel in de Flow webservice.

Je kunt je doel wijzigen door je aan te melden bij de Flow webservice. Klik op je naam of profielfoto rechtsboven en ga naar het tabblad Dagelijks activiteitsdoel in Instellingen. Bij de instelling van het Dagelijks activiteitsdoel kun je uit drie activiteitsniveaus het niveau kiezen dat jouw normale dag en activiteit het best beschrijft. Onder het selectiegebied kun je zien hoe actief je moet zijn om je dagelijks activiteitsdoel op het gekozen niveau te bereiken. Als je bijvoorbeeld op kantoor werkt en je de dag grotendeels zittend doorbrengt, wordt van je verwacht dat je ongeveer vier uur activiteit met een lage intensiteit haalt gedurende een normale dag. Voor mensen die veel staan en lopen tijdens hun werkuren zijn de verwachtingen hoger.

Activiteitsgegevens

De A370 vult geleidelijk een activiteitsbalk om je voortgang op weg naar je dagelijkse doel aan te geven. Als de balk gevuld is, heb je je doel bereikt. De A360 trilt dan. Je kunt de activiteitsbalk bekijken in het menu Mijn dag en in sommige weergaven van het horloge.

In het menu Mijn dag kun je zien hoe actief je tot dusver bent geweest gedurende de dag en zie je ook eventuele trainingssessies die je hebt volbracht of die je hebt gepland voor die dag.

  • Stappen: Tot dusver gezette stappen. De hoeveelheid en het type lichaamsbewegingen worden geregistreerd en omgezet in een schatting van het aantal stappen.
  • Calorieën: Toont hoeveel calorieën je hebt verbruikt tijdens training, activiteit en BMR (Basal metabolic rate (basisstofwisseling): de minimale stofwisselingsactiviteit die nodig is om in leven te blijven).

Let op: de gegevens van je trainingssessie worden niet vermeld in de dagelijkse activiteitsgegevens. Met andere woorden: de stappen, afstand, actieve tijd, calorieën en je algemene voortgang voor het bereiken van je dagelijkse activiteitsdoel die worden weergegeven onder het menu Mijn dag op je fitness tracker en onder Activiteit in de Polar Flow mobiele app en webservice, weerspiegelen al je andere activiteit gedurende de dag, naast je geregistreerde trainingssessies.

Inactiviteitswaarschuwing

Het is algemeen bekend dat fysieke activiteit een belangrijke factor is bij het op peil houden van je gezondheid. Naast fysieke activiteit is het belangrijk om langdurig zitten te voorkomen. Lange perioden zitten is slecht voor je gezondheid, zelfs op dagen dat je voldoende traint en dagelijkse activiteiten hebt. Je A370 merkt of je overdag te lang inactief bent geweest en helpt je aldus om op te staan en de negatieve effecten voor je gezondheid te voorkomen.

Als je 55 minuten lang stil hebt gezeten, krijg je een inactiviteitswaarschuwing: Tijd om te bewegen! wordt weergegeven en je A360 trilt kort. Sta op en zoek een manier om in beweging te komen. Maak een korte wandeling of doe een rekoefening of een andere lichte activiteit. De waarschuwing verdwijnt wanneer je in beweging komt of op een willekeurige knop drukt. Als je niet binnen vijf minuten actief wordt, krijg je een inactiviteitsstempel; die kun je na het synchroniseren zien in de Flow app en de Flow webservice.

Zowel de Flow app als de webservice laten je zien hoeveel inactiviteitsstempels je hebt ontvangen. Zo kun je je dagelijkse routine kritisch bekijken en deze veranderen in een actiever leven.

Slaapgegevens in de Flow webservice en de Flow app

Polar apparaten met 24/7 activiteitsmeting detecteren via je polsbewegingen automatisch wanneer je in slaap valt, wanneer je slaapt en wanneer je wakker wordt. Ze observeren je bewegingen 's nachts om alle onderbrekingen gedurende de volledige slaapperiode te registreren en vertellen je hoeveel tijd je daadwerkelijk hebt geslapen. De slaapdetectie is gebaseerd op de registratie van de bewegingen van je minst gebruikte pols met een digitale 3D-versnellingsmeter.

Door je slaap te registreren, krijg je inzicht in je slaappatronen en kun je zien waar je verbeteringen of wijzigingen kunt aanbrengen. Door je nacht te vergelijken met je gemiddelden en je patronen te analyseren, kun je zien wat je gedurende de dag doet en de invloed daarvan op je slaap. Met wekelijkse overzichten in je Polar Flow account kun je evalueren hoe regelmatig je slaap-waakpatroon is.

Wat Polar Sleep PlusTM meet – Belangrijkste componenten van slaapregistratie

• Slaapduur - Slaapduur geeft de totale tijd aan tussen het moment dat je in slaap valt en het moment dat je wakker wordt en het tijd is om op te staan. Je Polar apparaat registreert de bewegingen die je maakt en houdt bij wanneer je in slaap valt en wakker wordt. Het registreert ook de onderbrekingen van je slaap tijdens de hele Slaapduur.

• Echte slaap - Echte slaap geeft aan hoeveel tijd je werkelijk slapend doorbrengt tussen het moment dat je in slaap valt en het moment dat je wakker wordt en het tijd is om op te staan. Dit is dus je slaapduur minus de onderbrekingen. Alleen de tijd die je echt slapend doorbrengt wordt beschouwd als echte slaap. Echte slaap kan worden uitgedrukt als percentage [%] en als duur [u:min].

• Onderbrekingen - Een normale nachtrust kenmerkt zich door veel korte en lange onderbrekingen; momenten dat je eigenlijk even wakker wordt. Of je je deze onderbrekingen herinnert of niet, hangt af van de duur ervan. Korte onderbrekingen herinneren we ons meestal niet. Langere onderbrekingen, bijvoorbeeld wanneer we opstaan om een slokje water te drinken, herinneren we ons wel.

• Slaapcontinuïteit - Slaapcontinuïteit beschrijft hoe continue je hebt geslapen. De continuïteit van je slaap wordt beoordeeld op een schaal van 1-5, waarbij 5 een zeer continue slaap is. Hoe lager de waarde, hoe gefragmenteerder je slaap was. Een goede nachtrust bestaat uit lange, ononderbroken slaapsegmenten, zonder frequente onderbrekingen.

• Zelfevaluatie - De Flow service geeft je niet alleen een objectief inzicht je je slaapgegevens, maar moedigt je ook aan je slaap dagelijks te evalueren. Je kunt beoordelen hoe goed je afgelopen nacht hebt geslapen op een schaal van 1 tot 5: zeer slecht - slecht - ok - goed - zeer goed. Door deze vraag te beantwoorden, krijg je langere tekstuele feedback over je slaapduur en slaapkwaliteit.

Activiteitsgegevens in de Flow app en de Flow webservice

Met de Flow app kun je je activiteitsgegevens altijd en overal volgen en analyseren, en je gegevens draadloos synchroniseren vanaf je A370 naar de Flow service. De Flow webservice geeft je het meest gedetailleerde inzicht in je activiteitsgegevens.