You are here: Funktioner > Smart Coaching-funktioner > Energy Pointer

Energy Pointer

EnergyPointer är inte tillgänglig för träningspass som har skapats som Träningsmål i Flow webbtjänst.

EnergyPointer är en enkel funktion som visar huvudsakliga effekten av din träning - bränna fett eller förbättra konditionen. Den hjälper dig att fokusera på vad du vill uppnå.

Din A300 beräknar automatiskt en brytpunkt där huvudeffekten av din träning övergår från att bränna fett till att förbättra konditionen. Denna punkt kallas EnergyPointer. Det genomsnittliga EnergyPointer-värdet motsvarar 69 % av din maxpuls. Det är normalt att EnergyPointer-värdet varierar eftersom ditt dagliga fysiska och psykiska tillstånd varierar. Din A300 detekterar din kropps dagliga tillstånd från din puls och hjärtfrekvensvariation och justerar EnergyPointer därefter. Om din kropp till exempel har återhämtat sig från ett tidigare träningspass och du inte är trött eller stressad är du redo för mer intensiv träning och Energy Pointer-värdet ändras. Det högsta möjliga EnergyPointer-värdet är 80 % av din maxpuls.

Nedan kan du se hur EnergyPointer visas på din A300 under träning.

Din akutella puls

Siffran 130 i bilden visar EnergyPointer. Hjärtsymbolen anger om du huvudsakligen bränner fett eller förbättrar konditionen. På bilden är symbolen på vänster sida, vilket innebär att du huvudsakligen bränner fett.