Brugs- og plejeanvisninger til Polar-enhed med Stabil pulsmåling

Polar-enheder med Stabil pulsmåling er beregnet til at blive båret i løbet af dagen og om natten. For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din enhed har vi sammensat nogle få tips, så din bærbare enhed bliver ved med at være pålidelig, se godt ud og føles fantastisk, og så huden på din arm holdes i god stand.

Rengør den

Du bør vaske enheden, armbåndet og huden på din arm regelmæssigt – især efter du har haft den på. Hvis din Polar-enhed har et aftageligt armbånd, skal du fjerne enheden fra armbåndet og vaske dem separat. Brug en mild sæbeopløsning og rindende vand.

Du kan bruge et fugtigt stykke køkkenrulle til at tørre snavs af enheden. Benyt aldrig sprit eller slibemidler, som f.eks. ståluld eller rengøringskemikalier. Brug ikke skarpe redskaber til rengøring for at undgå ridser. For at bevare enhedens vandtæthed* bør du ikke vaske bærbare Polar-enheder med en trykvasker.

Det er meget vigtigt, at du vasker enheden og armbåndet, hvis du har dem på i et svømmebassin, hvor der bruges klor til at holde bassinet rent.

Tør den

Det er i orden at have din vandtætte* Polar-enhed på, mens du svømmer og går i bad, men det er ikke godt for din hud at have et vådt armbånd på armen for længe. Når din bærbare enhed bliver våd eller svedig, skal du rengøre den og lade den tørre eller tørre den med et blødt håndklæde, inden du tager den på igen.

Sørg også for, at huden på din arm er tør, inden du tager din Polar-enhed på igen.

Tag den på

For at få pålidelige pulsmålinger fra dit håndled skal du sørge for at bære Polar-enheden korrekt:

• Bær Polar-enheden øverst på dit håndled, mindst en fingerbredde fra håndrodsknoglen (se billedet herunder).
  • Stram remmen godt om dit håndled. Sensoren på bagsiden skal være i konstant kontakt med huden, og Polar-enheden må ikke kunne flytte sig på din arm. Bevægelser mellem modtagerenheden på håndleddet og din hud kan interferere med målingerne.
  • Du kan let kontrollere, at remmen ikke er for løs, ved at løfte remmen let opad fra begge sider af armen og sørge for, at sensoren ikke løfter sig fra huden. Når du løfter remmen, må du ikke kunne se sensorens LED-lys.

Under træning skal du skubbe Polar-enheden længere op ad armen (væk fra håndrodsknoglen) og stramme det lidt mere for at reducere evt. ekstra bevægelse af enheden. Giv din hud et par minutter til at vende sig til Polar-enheden, inden du starter et træningspas. Løsn armbåndet en smule efter træningspasset.

Find det bedste sted, hvor enheden sidder godt fast, men er behageligt for dig. Når du finder en passende stramhed for anvendelsen af Stabil pulsmåling samt måling af puls under træning, skal du bruge den samme stramhed hver gang for at få konsekvente pulsmålinger.

Hvis din Polar-enheden desuden har et aftageligt armbånd, skal du sørge for, at båndet flugter med enheden, både foran og bagpå. Hvis enheden ikke er placeret korrekt i armbåndet, kan du muligvis opnå upålidelige pulsmålinger.

Løsn den

Husk at lade huden på din arm ånde regelmæssigt og holde en pause fra armbåndet, der bæres stramt. Det er en god idé at løsne armbåndet ind imellem, f.eks. når din aktivitet er lav, for at undgå hudirritation.

Du kan også ændre enhedens placering på dit håndled en smule. Fra tid til anden bør du fjerne Polar-enheden med Stabil pulsmåling helt fra dit håndled.

*Se oplysningerne om din Polar-enheds vandtæthed i kapitlet med tekniske specifikationer i produktets e-vejledning på vores supportsider.