Alt om Polar 24/7 aktivitetsmåling

Hvorfor bør jeg være aktiv hver dag?

Kort sagt er vores krop skabt til at bevæge os. Det er almindeligt kendt, at fysisk aktivitet spiller en meget stor rolle, når det drejer sig om at holde sig sund. Ud over at være fysisk aktiv er det vigtigt at undgå at sidde ned i længere perioder. Alligevel tilbringer flere og flere af os utrolig lang tid med at sidde ned hver dag på arbejdet, i trafikken, og mens vi ser fjernsyn, uden at vi bevæger os meget. Det er dårligt for helbredet at sidde ned i længere perioder, selv på de dage, hvor du træner og får nok daglig aktivitet. Når du sidder ned, påvirker det blodomløbet, stofskiftet, energiforbruget, og hvordan din krop forbereder sig til træning.

At være fysisk aktiv hver dag hjælper dig med at holde en sund vægt, en god knoglesundhed og sunde led og muskler. Det fremmer det psykologiske velvære og nedsætter risikoen for en række sygdomme, som f.eks. kardiovaskulære sygdomme, slagtilfælde og type 2-diabetes. Find måder, hvorpå du kan holde pauser i dine stillesiddende aktiviteter, så du undgår de negative virkninger, det har på dit helbred. Bevæg dig i løbet af dagen. Du kan f.eks. arbejde, mens du står op, når det kan lade sig gøre, eller gå en tur på fem minutter hver time, parkere din bil længere væk fra din destination, rejse dig og bevæge dig under reklamerne i fjernsynet - og bare tilføje flere bevægelser af hvilken som helst type, hvor det er muligt.

Hvorfor Polar aktivitetsmåling?

Når du måler din aktivitet, kan du rigtigt let finde ud af, hvor aktiv du rent faktisk er i din dagligdag, ud over din regelmæssige træning. Polar-enheden måler din daglige aktivitet og giver et komplet billede af hele din daglige aktivitet, hvor det understreges, hvor vigtig hver eneste bevægelse er i løbet af dagen.

Polar-enheden giver dig et aktivitetsmål hver dag og vejleder dig, så du kan nå dit mål. Den motiverer dig til at være aktiv ved at give forskellige forslag til, hvordan du kan nå dit mål. Den hjælper dig med at tilføje aktive pauser i dine daglige rutiner ved at minde dig om at rejse dig, hvis du har siddet stille for længe. Polar-enheden belønner dig ved at give dig tilbagemeldinger og vise udbyttet af din aktivitet. Hvis du har din Polar-enhed på om natten, måler den også den tid, du har sovet, og søvnens kvalitet (rolig eller urolig).

Hvordan måler Polar-enheden min aktivitet?

Polar-enheden bruger et internt 3D-acceleromter til at registrere dit håndleds bevægelser. Den analyserer hyppigheden, intensiteten og regelmæssigheden af dine bevægelser samt din fysiske information.

Polar-enheden måler alle dine aktiviteter, lige fra let husholdningsarbejde til intensive sportsgrene. Den kan se ud fra dit håndleds bevægelser, hvornår du er aktiv, og hvornår du sidder ned og hviler dig. Det er helt specifikt dit håndled, der skal bevæge sig, når du er aktiv, for at din enhed kan forstå din aktivitet. Dette betyder også, at enheden ikke kan måle, hvor stor en belastning du bærer på, eller hvor stejl en bakke du bevæger dig op ad, eller hvilken styrke du bruger under styrketræning.

Hvis du vil have, at din enhed registrerer aktiviteter som f.eks. at cykle, dyrke styrketræning, yoga eller gå, mens du skubber en klapvogn, kan du bruge den med en pulsmåler. På denne måde kan vi også registrere de aktiviteter, hvor dit håndled ikke bevæger sig, men hvor du stadigvæk er meget aktiv.

Hvad er aktivitetsmålet?

Polar-enheden giver dig et aktivitetsmål hver dag og vejleder dig, så du kan nå det. Dit aktivitetsmål vises som en linje, der gradvist fyldes for at vise, hvor tæt du er på dit mål. Når linjen er fuld, har du nået dit mål.

Aktivitetsmålet er baseret på dine personlige oplysninger og det indstillede aktivitetsniveau, som du kan finde under indstillingerne af Dagligt aktivitetsmål i Flow-webservicen. Indstillingen af det daglige aktivitetsmål giver dig mulighed for at vælge det niveau, der beskriver din typiske dag og aktivitet bedst, blandt tre aktivitetsniveauer (se nummer 1 på billedet herunder). Under valgområdet (se nummer 2 på billedet herunder) kan du se, hvor aktiv du skal være for at nå dit daglige aktivitetsmål på det valgte niveau.

Den tid, du skal være aktiv i løbet af dagen for at nå dit mål, afhænger af det valgte niveau og intensiteten af dine aktiviteter. Nå dit mål hurtigere med mere intense aktiviteter, eller hold dig aktiv i et mere moderat tempo i løbet af dagen. Alder og køn påvirker også den intensitet, du har brug for, hvis du skal nå dit aktivitetsmål. Jo yngre du er, des mere intens skal din aktivitet være.

Hvis det lader til, at dit aktivitetsmål er meget let at nå, og dit nuværende valg af et typisk aktivitetsniveau er Niveau 1, kan du ændre det til Niveau 2. På denne måde får du et mere krævende aktivitetsmål.

Hvor kan jeg se, hvor meget jeg mangler for at nå mit mål?

Du kan kontrollere, hvordan det går med at nå dit daglige aktivitetsmål på enten din Polar-enhed, Polar Flow-mobilapp eller på Polar Flow-webservicen.

Din Polar-enhed fylder gradvis en aktivitetslinje op for at indikere, hvor langt du er nået i forhold til dit daglige aktivitetsmål. Derudover viser den din aktive tid, dine kalorier og dine skridt. Polar-enheden giver dig også flere muligheder for at nå dit mål. Den fortæller, hvor længe du skal være aktiv, hvis du vælger aktiviteter af lav, middel eller høj intensitet. I enheden betyder 'op' lav intensitet, 'gang' betyder middel intensitet, og 'jogging' betyder høj intensitet. Med praktisk vejledning, som f.eks. ´gå i 50 minutter eller løb i 20 minutter´, kan du vælge, hvordan du vil nå dit mål.

Du kan finde flere eksempler på aktiviteter af lav, middel og høj intensitet på Polar Flow-webservicen og Flow-appen. Der er yderligere oplysninger om, hvordan din aktivitet vises på enheden, i brugervejledningen til din Polar-enhed.

Hvordan vises der aktivitetsinformation i mobil-appen Polar Flow?

Se statussen af din daglige aktivitet med det samme undervejs på Flow-mobilappen. Du kan få et overblik over aktiviteten, se forbrændte kalorier, skridt eller hvor meget du har sovet. Du kan også følge din ugentlige og månedlige status i et tydeligt, visuelt format. Flow-appen synkroniserer og lagrer alle dine aktivitetsdata på Flow-webservicen, hvor du kan analysere hver eneste detalje og følge din udvikling på længere sigt.

• Flow-appen viser din aktivitet på et stort 24-timers ur. Du kan skifte mellem det detaljerede 24-timers ur og den samlede aktive tid ved at trykke på uret. Farverne på aktivitetsuret indikerer forskellige intensitetsniveauer af aktiviteter. Jo mørkere farve, des højere er intensiteten. Over uret kan du se, hvor meget tid du har brugt i hvert intensitetsniveau. Når du trykker på aktivitetsikonerne, åbnes der en beskrivelse af hver aktivitets intensitetsniveau.
  • Træningspas med en pulsmåler markeres med et sportssymbol. Tryk på symbolet for at se detaljerede oplysninger om træningspasset.
  • Flow-appen giver dig en besked om inaktivitet, hvis du har været inaktiv i næsten en time. Hvis du ikke reagerer inden for de næste fem minutter, gemmes der et inaktivitetsstempel i Polar Flow-app.
  • Du kan se din daglige målstatus på procenttallet i statuslinjen. Hvs det er under 100%, skal du trykke på linjen for muligheder for at nå målet. Hvis du allerede har nået dit mål, bliver det vist i Aktivitetsudbytte.
  • Under statussen af dit daglige mål kan du se dine kalorier, din aktive tid, din distance, dine skridt og hvor længe, du har sovet, samt det antal inaktivitetsstempler, du har modtaget.
  • Indtast din vægt for at holde øje med den gennem tiden.

Du kan ændre visningen fra Dagligt til Ugentligt eller Månedligt. I ugentlig og månedlig visning, kan du se

• En linjegraf over dine ugentlige eller månedlige aktivitetsdata
  • Den tid, du har brugt på forskellige intensitetsniveauer af aktiviteter
  • Gennemsnittet af, hvor godt du har nået det daglige mål
  • Aktivitetsudbytte
  • Forbrændte kalorier, antal skridt og den samlede aktivitetstid
  • Antal inaktivitetsstempler
  • En linjegraf over din vægt i en uge eller måned

Hvordan vises der aktivitetsinformation i webservicen Polar Flow?

Flow-webservice lagrer alle dine aktiviteter, så du nemt kan analysere din daglige og langsigtede fysiske aktivitet. Der vises aktivitetsinformation i dagbogen, når du har synkroniseret din enhed. Du kan vælge at se din aktivitet i daglig, ugentlig eller månedlig visning samt en daglig, ugentlig eller månedlig aktivitetsopsummering.

Gå ind i dagbogen for at se din aktivitet, og vælg perioden; DAG, UGE eller MÅNED (1).

Du kan åbne dagsvisningen ved at klikke på en dag i månedsvisningen. Månedsvisningen opsummerer hver uge (se nummer 2 på billedet herover). Du kan åbne ugevisningen ved at klikke på opsummeringen af ugen. Ugevisningen opsummerer hver dag på samme måde, og du kan åbne dagsvisningen ved at klikke på opsummeringen af dagen.

Aktivitetsopsummering

Rul ned i dagsvisningen for at se en detaljeret opsummering af din aktivitet.

1. Mål din akkumulerede aktive tid, skridt, distance, kalorier og hvor længe, du har sovet, og se det antal inaktivitetsstempler, du har modtaget.
  2. Se, hvor meget tid du har brugt i hvert aktivitetsintensitetsniveau i løbet af perioden. I den daglige visning kan du se din aktivitet på det detaljerede 24-timers ur eller din samlede aktive tid (klik på pilen for at ændre visningen).
  3. Se gennemsnittet af, hvor godt du har nået dit daglige mål, i en uge eller en måned. I den daglige visning kan du se, hvor langt du er nået i forhold til dit daglige aktivitetsmål, samt mulighederne for at nå dit mål.
  4. Klik på pilen for at se aktivitetsudbyttet af den daglige, ugentlige og månedlige aktivitet. For at få tilbagemeldinger om din aktivitet skal du have din enhed på i en bestemt tidsperiode:
  • Daglig tilbagemelding: over 10 timer, med undtagelse af søvn eller hvile.
  • Ugentlig tilbagemelding: over 10 timer om dagen i mindst 5 dage, med undtagelse af søvn eller hvile.
  • Månedlig tilbagemelding: over 10 timer om dagen i mindst 21 dage, med undtagelse af søvn eller hvile.

Aktivitetsopsummering i en uge- eller månedsvisning:

Aktivitetsopsummering i en dagsvisning:

Aktivitetstidslinje

Fra visningen af Aktivitetstidslinje i Polar Flow-webservice kan du nemt få et overblik over hele din daglige aktivitet og alle sundhedsfordele. Den visuelle aktivitetstidslinje, når du har været aktiv om dagen, når du har siddet ned for længe, hvad tid du gik i seng og stod op og selvfølgelig alle de vigtige træningspas, du har gennemført.

Synkroniser din enhed, gå ind i din Flow-dagbog, og klik på fanen Aktivitet for at se, hvordan din dag ser ud.

1. Opsummeringen over tidslinjen viser de grundlæggende data for din 24-timers dag, og hvor godt du har nået dit daglige aktivitetsmål. Distanceberegningen vist i opsummeringen er baseret på de skridt, du har taget. Distancelæsninger målt med GPS eller med et accelerometer fra dit håndled under måling af et træningspas medtages ikke.
  2. Din aktivitetskurve tegnes som en blå og hvid linje på tidslinjen. Jo mere kurven er på de blå niveauer, des mere aktiv har du været.
  3. Hvis du bruger en Polar-enhed med den Stabile pulsmålingsfunktion, tegnes din Stabile pulskurve som en lilla linje på tidslinjen. Nederst på tidslinjen kan du se lilla symboler for dagens laveste og højeste pulsmålinger og for den laveste pulsmåling, mens du sov. De lilla linjer indikerer tider, hvor den Stabil pulsmålingsfunktion har detekteret høj aktivitet og målt din puls kontinuerligt.
  4. Se sundheds- og aktivitetsfordele fra dine daglige aktiviteter.
  5. Sammenlign din aktivitet, dine skridt, dine forbrændte kalorier og din nattesøvn med de seneste dage.
  6. Se, hvor meget tid du har brugt i hvert aktivitetsintensitetsniveau i løbet af perioden.

Før musen over tidslinjen for at se flere detaljer. Klik på knapperne (Træningspas, Søvn, Inaktivitet og Stabil pulsmåling) over diagrammet for at skifte mellem at vise og ikke vise dine data på diagrammet.

Hvordan måler Polar-enheden min aktive tid, mine kalorier, mine skridt og min distance?

Aktiv tid

Den aktive tid omfatter den tid, du står op og er i bevægelse. Med andre ord er aktiviteter af lav, middel og høj intensitet aktiv tid. For at opnå mere aktiv tid bør du undgå at sidde ned eller afbryde det med korte ture.

Kalorier

Polar-enheden viser dit samlede antal brugte kalorier, som omfatter kalorier ved grundlæggende stofskifte, aktivitetsbaserede kalorier og pulsbaserede kalorier. Hvis du træner med en kompatibel pulsmåler, bruger enheden de aktivitetsbaserede kalorier ved hvile, stillesiddende aktivitet og lave intensiteter og de pulsbaserede kalorier ved moderate og høje intensiteter.

Med henblik på at beregne aktivitetsbaserede kalorier kategoriserer Polar-enheden hyppigheden, intensiteten og regelmæssigheden af dit håndleds bevægelser og omdanner derefter dataene til aktivitetsintensitet, dvs. MET*-værdier. Polar-enheden bruger dine fysiske oplysninger, der blev udfyldt på Polar Flow-webservicen (alder, køn, højde og vægt), og omdanner MET-værdier til kcal/min.

* MET = Måling af energiforbrug angivet som multiplum af stofskiftepulsen i hvile.

Skridt

Polar-enheden har en digital 3D-accelerationssensor, der måler dit håndleds bevægelse. Hyppigheden, intensiteten og regelmæssigheden af dit håndleds bevægelser registreres og bruges til at estimere antallet af skridt. Polar-enheden måler dit håndleds bevægelser og opdaterer skridtmålingen én gang i minuttet. Den registrerer skridt, selv hvis du f.eks. svømmer og ikke tager reelle skridt.

Polar-enheden er udformet til at blive brugt på din ikke-dominerende håndled. Hvis du bærer den på din dominerende hånd, får du en større skridtmåling, fordi din dominerende hånd naturligvis vil udføre mange flere små bevægelser i dine hverdagsaktiviteter end din ikke-dominerende hånd.

Distance

Distanceberegningen er baseret på de skridt, du har taget. I forbindelse med distanceberegningen skal Polar-enheden vide, hvor lange skridt du tager. Polar har udviklet og taget patent på en metode til at estimere skridtlængden, som tager hensyn til dit tempo. Metoden anvender din højde og skridtmåling under beregningen. Du angav din højde, da du begyndte at bruge din Polar-enhed, og skridttempoet kan registreres ud fra dit håndleds bevægelser. Når der er kendskab til antallet af skridt, du har gået, og din skridtlængde, kan distancen beregnes nøjagtigt.

Distancen kan beregnes nøjagtigt for sportsgrene, hvor tempoet er stabilt, som f.eks. når du går eller løber. I sportsgrene, hvor der bruges udstyr, som at skøjte, stå på ski eller cykle, eller i sportsgrene, hvor tempoet ikke er stabilt, undervurderes distancen.

Hvad er aktivitetsintensiteterne?

Polar-enheden kategoriserer intensitetsniveauet af din aktivitet ud fra hyppigheden, intensiteten og regelmæssigheden af dit håndleds bevægelser og omdanner derefter dataene til aktivitetsintensitet, dvs. MET*-værdier. Din højde anvendes under beregningen af MET-værdierne.

Polar-enheden måler din aktivitet på fem intensitetsniveauer:

• Hvile (søvn og hvile, når du ligger ned)
  • Siddende (når du sidder eller har en anden passiv adfærd)
  • Lav (stående arbejde, lette husholdningspligter)
  • Middel (når du går eller udfører andre moderate aktiviteter)
  • Høj (jogging, løb og andre intensive aktiviteter)

For eksempel kan en livlig håndledsbevægelse kategoriseres som løb (høj intensitet). Når håndleddet kun bevæges ind imellem, kan aktiviteten kategoriseres som siddende.

Polar-enheden måler forskellige aktivitetszoner (lav, middel, høj), så jo højere intensitet, des hurtigere nås dit mål. Den fortæller, hvor længe du skal være aktiv, hvis du vælger aktiviteter af lav, middel eller høj intensitet. I enheden betyder 'op' lav intensitet, 'gang' betyder middel intensitet, og 'jogging' betyder høj intensitet.

Polar Flow-mobilappen og Flow-webservicen viser hvor lang tid, du har tilbragt i hvert aktivitetsintensitetsniveau, og den giver dig desuden flere eksempler på aktiviteter af lav, middel og høj intensitet.

* MET = Måling af energiforbrug angivet som multiplum af stofskiftepulsen i hvile.

Hvad er aktivitetsudbyttet?

Aktivitetsudbyttet giver dig tilbagemeldinger om de sundhedsmæssige fordele, en aktivitet har givet dig, og derudover hvilke type uønskede virkninger det har på dit helbred at sidde ned for længe. Tilbagemeldingen er baseret på internationale retningslinjer og forskning i de sundhedsmæssige virkninger, der er ved fysisk aktivitet og siddende adfærd. Nøgleidéen er: Jo mere aktiv du er, des større udbytte får du!

Både Flow-appen og Flow-webservicen viser aktivitetsudbyttet af din daglige aktivitet. Du kan se aktivitetsudbyttet for hver dag, uge og måned. I Flow-webservicen kan du også se detaljerede oplysninger om det sundhedsmæssige udbytte.

Hvad er advarsler om inaktivitet, og hvorfor får jeg dem?

Det er ikke godt for helbreddet at sidde ned i længere perioder, selv på de dage, hvor du træner og får nok daglig aktivitet. Når du sidder ned, påvirker det blodomløbet, stofskiftet, energiforbruget, og hvordan din krop forbereder sig til træning. Din Polar-enhed holder øje med, om du er inaktiv for længe i løbet af din dag. Den advarer dig om, at du bør bevæge dig, så du kan holde dig aktiv og få et helbredsmæssigt udbytte.

Advarslen om inaktivitet minder dig om, at du bør rejse dig, når du har siddet ned i 55 minutter, og den hjælper dig med at tilføje aktive pauser i dine daglige rutiner. Flow-appen giver dig den samme meddelelse, hvis den har en Bluetooth-forbindelse til din enhed. Rejs dig op, og find din egen måde at være aktiv på. Du kan f.eks. gå en kort tur, strække dig eller finde en anden let aktivitet, der har en positiv effekt på dit helbred. Hvis du ikke er aktiv i løbet af de næste fem minutter, får du et inaktivitetsstempel. Inaktivitetsstempler vises i Flow-appen og webservicen, hvor du kan følge dit daglige antal inaktivitetsstempler.

Ud over de mange detaljerede oplysninger, du modtager om din fysiske aktivitet, og alle de sundhedsmæssige fordele, der følger med, er det også godt at se de inaktive perioder, og hvornår du har siddet stille for længe. På denne måde kan du kontrollere din daglige rutine og foretage ændringer, så du opnår en mere aktiv livsstil.

Hvordan måler Polar-enheden min søvn?

Når du kender mængden af rolig og urolig søvn, får du et indblik i, hvordan du sover om natten, og om din søvn påvirkes af eventuelle ændringer i din dagligdag. Dette kan muligvis hjælpe dig med at finde måder at forbedre din søvn på og at føle dig udhvilet på i løbet af dagen. Polar-enheden måler den tid, du har sovet, og søvnens kvalitet (rolig eller urolig), hvis du har den på om natten. Der er ingen søvntilstand i din enhed. Den registrerer automatisk ud fra dit håndleds bevægelser, at du sover.

Din søvntid er den længste kontinuerlige hviletid, som finder sted inden for 24 timer, fra kl. 18.00 til den næste dag kl. 18.00. Pauser på under en time i din søvn stopper ikke søvnmålingen, men de medregnes ikke i søvntiden. Pauser på over en time stopper målingen af søvntid.

De perioder, hvor du sover roligt og ikke bevæger dig meget, regnes som rolig søvn. De perioder, hvor du bevæger dig og tit skifter stilling, beregnes som urolig søvn. I stedet for blot at opsummere alle perioder uden bevægelse, lægger algoritmen større vægt på lange end korte perioder uden bevægelse. Procentdelen af rolig søvn sammenligner den tid, du har sovet roligt, med den samlede søvntid.

Søvntid og dens kvalitet (rolig eller urolig) vises på Flow-webservicen og Flow-appen, når enheden er blevet synkroniseret.

Søvninformation i Flow-appen:

Søvninformation i Flow-webservicen:

Når du fortolker procentdelen af rolig søvn, bør du tage hensyn til hele den tid, du har sovet. Det er muligt at have den samme procentdel af rolig søvn på nætter med henholdsvis 4 timers og 7 timers søvn. Følg din procentdel af rolig søvn på længere sigt for at finde ud af dit almindelige niveau. Der kan være perioder eller enkelte nætter, hvor du sover mere uroligt, og procentdelen ligger under dit almindelige niveau. I så fald ville det være godt at lægge mærke til din søvnhygiejne, som omfatter ting som f.eks. de omgivelser, du sover i, og dine rutiner om aftenen. Et stort måltid, inden du går i seng, en travl og stresset dag, temperaturen og mørket i de omgivelser, du sover i, kan alle påvirke din procentdel af rolig søvn.

Undgå at sammenligne dine tal med din vens tal. Vi er alle individuelle, og vores søvnvaner og de omgivelser, vi sover i, varierer.

Hvis du har en Polar-enhed, der understøtter den nye Polar Sleep Plus-funktion, kan du læse flere detaljerede oplysninger om funktionen i dette dokument.

A360- og A370-brugere: Bemærk, at informationen om dit træningspas (f.eks. den tilbagelagte distance eller forbrændte kalorier) ikke er inkluderet i dataene om daglig aktivitet. Med andre ord repræsenterer trinene, distancen, den aktive tid og kalorierne samt den samlede udvikling mod at nå dit daglige aktivitetsmål, der vises under menuen Min dag på din konditionsmåler, og under Aktivitet i Polar Flow-mobilappen og -webservicen, al den anden aktivitet, du udfører i løbet af dagen, ud over eventuelt målt træningspas.