Polar-produkters vandtæthed

De fleste Polar-produkter kan bæres under svømning. De er dog ikke dykkerinstrumenter. For at bevare vandtætheden må du ikke trykke på enhedens knapper under vand. Når du måler pulsen i vand med en GymLink-kompatibel Polar-enhed og pulsmåler, kan du opleve interferens af følgende årsager:

• Bemærk, at havvand og bassinvand er meget ledende, og at elektroder kan kortslutte, hvilket forhindrer signaler fra den elektriske måling i at blive detekteret af pulsmåleren.
  • Hvis du springer ned i vand eller udfører anstrengende muskelbevægelser under konkurrencesvømning, kan pulsmåleren flytte sig til et sted på din krop, hvor elektrisk målte signaler ikke kan registreres.
  • Det elektrisk målte signals styrke er individuel og kan variere alt efter sammensætningen af den enkelte persons væv. Der opstår oftere problemer, når du måler pulsen i vand.

Polar-enheder med håndledsbaseret pulsmåling er velegnede til svømning og badning. De indsamler også dine aktivitetsdata fra dine håndledsbevægelser, mens du svømmer. I vores test har vi dog opdaget, at den håndledsbaserede pulsmåling ikke virker optimalt i vand, så vi kan ikke anbefale håndledsbaseret pulsmåling til svømning.

I urbranchen angives vandtæthed generelt som meter, hvilket betyder det statiske vandtryk af denne dybde. Polar bruger det samme indikationssystem. Polar-produkters vandtæthed er testet i overensstemmelse med den internationale standard ISO 22810 eller IEC60529. Hver Polar-enhed med angivelse af vandtæthed bliver testet inden leveringen til at modstå vandtryk.

Polar-produkter er opdelt i fire forskellige kategorier efter deres vandtæthed. Kontrollér bagsiden af dit Polar-produkt for vandtæthedskategorien, og sammenlign den med diagrammet herunder. Bemærk, at disse definitioner ikke nødvendigvis gælder for produkter fra andre producenter.

Når der udføres aktiviteter under vandet, bliver det dynamiske tryk skabt ved bevægelserne i vand større end det statiske tryk. Dette betyder, at når produktet bevæges under vand, udsættes det for et større tryk, end hvis produktet blev holdt stille.

Mærkning på bagsiden af produktet Vandsprøjt,
sved, regndråber osv.
Badning og svømning Fridykning med snorkel
(ingen lufttanke)
SCUBA-dykning
(med lufttanke)
Karakteristika for vandtæthed
Vandtæt IPX7 OK - - - Må ikke vaskes med trykvasker.
Beskyttet mod sprøjt, regndråber osv.
Referencestandard: IEC60529.
Vandtæt IPX8 OK OK - - Minimum for badning og svømning.
Referencestandard: IEC60529.
Vandtæt
Vandtæt 20/30/50 meter
Velegnet til svømning
OK OK - - Minimum for badning og svømning.
Referencestandard: ISO22810.
Vandtæt 100 meter OK OK OK - Til hyppig brug i vand, men ikke SCUBA-dykning.
Referencestandard: ISO22810.