Fedtforbrændingsprocent

Denne funktion beregner en estimering af kalorier, der er forbrændt fra fedt under et træningspas, og den angives som en procentdel af de samlede forbrændte kalorier. Denne estimering er vigtig inden for vægtstyring. Under træning kommer der energi fra to kilder: kulhydrater og fedt. Når du vil tabe dig, er det bedst at maksimere mængden af energi, der kommer fra fedt, i stedet for kulhydrater. Hvis dit mål på den anden side er at forbedre din aerobe kapacitet eller dine resultater gennem en mere intensiv træning, anvendes der kulhydrater som primær energikilde.

Fedtforbrændingsprocenten varierer alt efter intensiteten af din træning. Princippet er, at ved høje træningsintensiteter er procentdelen af fedtforbrænding af det samlede energiforbrug mindre end ved lavere intensiteter. Så f.eks. vil en 40 minutters rask gåtur ved lav intensitet forbrænde flere fedtkalorier end en 30 minutters løbetid ved en højere træningsintensitet. Generelt understøtter fedtforbrændingsprocent træning ved lav intensitet.