Mikä Avustettu GPS (A-GPS) on? Miten se toimii?

Liittyy tuotteisiin -kohdassa luetellut Polar-laitteet käyttävät Avustettu GPS (A-GPS) -toimintoa satelliittien nopeaan etsintään. A-GPS-tietojen avulla Polar-laite löytää GPS-satelliittien ennakoidut sijainnit. Näin Polar-laite tietää, mistä etsiä satelliitteja, joten se löytää niiden signaalit muutamassa sekunnissa myös signaalin kannalta hankalissa olosuhteissa.

A-GPS-tiedot päivittyvät kerran päivässä. Uusimmat A-GPS-tiedot sisältävä tiedosto päivittyy automaattisesti Polar-laitteeseen, kun synkronoit laitteen ja Flow-verkkopalvelun FlowSync-ohjelman avulla. Jos synkronoit Polar-laitteen ja Flow-verkkopalvelun Flow-sovelluksen avulla, A-GPS-tiedot päivittyvät kerran viikossa.

A-GPS-tiedosto on voimassa enintään 14 päivää. Paikannustarkkuus on suhteellisen hyvä kolmena ensimmäisenä päivänä, jonka jälkeen se heikkenee asteittain seuraavien päivien kuluessa. Säännöllinen päivittäminen auttaa löytämään satelliitit nopeasti.

Miten A-GPS-tiedot pidetään ajan tasalla?

Voit tarkistaa A-GPS-tiedoston voimassaolon Polar-laitteestasi. Siirry kohtaan AsetuksetYleisasetukset > Tietoja tuotteesta / Tietoja kellosta > A-GPS päättyy. Jos tiedosto on vanhentunut, päivitä A-GPS-tiedot synkronoimalla Polar-laite ja Flow-verkkopalvelu FlowSync-ohjelman tai Flow-sovelluksen avulla.

Kun A-GPS-tiedosto on vanhentunut, sijainnin määrittämiseen kuluva aika voi pidentyä.